75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: 75. YIL ANADOLU MESLEK LİSE TEKNİK LİSE VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ OKUL PAYDAޞLARIMIZ iLE ELELE VEREREK; -MESLEKİ EĞİTİMDEKİ KALİTESİYLE ADINDAN SÖZ ETTİREN, -ÖZEL SEKTÖRÜN YETİŞžMİŞž ELEMAN İHTİYACINI KARޞILAMADA TERCİH EDİLEN, -SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİYLE FARK EDİLEN, -AKSARAY´IN MESLEKİ EĞİTİMDE EN GÜÇLÜ KURUMU YAPMAKTIR.

Misyon: BİZLER, ÖĞRENCİLERİMİZE İSTEK VE YETENEKLERİ DOĞRULTUSUNDA, MESLEKİ EĞİTİM VERMEK YÜKSEK ÖĞRENİME DEVAM EDEBİLECEK BİLGİ VE BECERİYİ KAZANDIRMAK, NİTELİKLİ TEKNİK ELEMANLAR YETİŞžTİREREK TOPLUMUN KALKINMASINA YARDIMCI OLMAK İÇİN VARIZ.

Başarılar: Kız Hentbol Takımımız İl İkincisi Okulumuz kız futsal takımı; Beden Eğitimi öğretmenimiz Sinan BÖLÜKBAŞ antrenörlüğünde Aksaray İl Birincisi olup; ilimizi ve okulumuzu temsilen Gaziantep ilinde yapılan Türkiye Şampiyonasına katılmışlardır. Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı; M.E.B. Proje Tabanlı Beceri yarışması için, Danışman öğretmen Erkan DÖLEK ve 12 AML-A sınıfı öğrencilerimizden Yusuf KARAKUŞ ve Abdullah ARIBAŞ ile birlikte hazırladıkları POWER PC adlı projeleri ile Aksaray İl Birincisi olmuşlardır.

Saatler: Derse başlama: 08:30 Ders bitiş: 17:00
Servis Bilgisi: taşımalı kapsamında 11, 5 adet özel servis
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - (0 382) 213 94 43

WEB - https://75atem.meb.k12.tr

Adres - ARATOL BAHÇELİ MAH 157.AHMET DAVUTOĞLU BULVARI NO146 AKSARAY

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Yol Tarifi: Okulumuz Aksaray ili Bahçeli mahallesi çarsamba pazari civarindadir.

Adres - ARATOL BAHÇELİ MAH 157.AHMET DAVUTOĞLU BULVARI NO146 AKSARAY

Ulaşım Öğrenci servisleriyle ve şehir içi toplu taşıma araçlarıyla

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 1 km uzaklıktadır.