"PROJEM KOP İLE HAYAT BULUYOR"

KOP İdaresi Başkanlığının, bölge illerindeki tüm lise öğrencileri arasında düzenlediği "Projem KOP İle Hayat Buluyor" proje yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, 9 farklı temada birbirinden değerli, çok parlak ve nitelikli projeler arasında seçim yaparken oldukça zorlandıklarını söyledi.

14.09.2022 275

Gençlerin fiziksel, sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi ve özellikle toplumsal sorunlara yönelik çözüm üretmeleri, ayrıca sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik kalkınmaya destek olmasına yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca, Konya, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir illerinde tüm ortaöğretim kurumu (lise) öğrencilerinin katılabildiği "Projem KOP İle Hayat Buluyor" proje yarışması düzenlendi. Yarışma ile KOP Bölgesinde yer alan illerde lise öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, bölgesel problemlere çözüm sunan, yenilikçi, sürdürülebilir fikirler üretmesi ve proje hazırlama kültürlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje yarışmasının sonuçları açıklandı ve Konya'da düzenlenen ödül töreninde yarışmaya katılarak hazırladıkları projelerle dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Gençlerin mutlulukları ise geceye damgasını vurdu. Bir otelde düzenlenen ödül töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu proje hakkında bir sunum yaptı. Daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve plaketleri verildi.

Yarışma kapsamında okulumuz 10-Kimya bölümü öğrencisi Ayşe KOÇAK, Çevre Bilinci ve Sıfır Atık temasında hazırladığı "Konya Ovası Bölgesinde Yetişen Nişastalı Tarım Ürünlerinin Atıklarından Biyobozunur Plastik Eldesi ve Bunun Bölgeye Katkısının İncelenmesi" adlı projesiyle Aksaray' dan başvuran projeler arasından dereceye girerek il ikincisi oldu. KOP İdaresi tarafından 6 Eylül' de Konya' da düzenlenen törenle başarı belgesi, plaket ve ödülünü aldı.

14-09-202214-09-202214-09-2022